iPhone X / XS Face ID kapot en fout 4013

iPhone X / XS Face ID kapot en fout 4013

Displays los van het frame, kans op vochtschade, bootloops en error 4013 op de iPhone X en XS.

iPhone X-ziekte

Er komt een nieuwe ziekte aan! Steeds meer klanten komen naar Apple Service en klagen over het losraken van het beeldscherm. Hier moet je echt opletten en goed kijken. Want als je beter kijkt, ontdek je een kleine opening tussen het frame en het display. Na verloop van tijd zal de lijm op het displayframe van het originele display loslaten. Er is een kloof die vaak onopgemerkt blijft. Het scherm zit niet meer perfect in het frame en is een beetje wiebelig. Een ander symptoom van deze ziekte is dat de iPhone niet goed start en in een bootloop terechtkomt. Het is ook mogelijk dat de herstelfout 4013 verschijnt.

Niet langer waterdicht

Ook al lijkt dit onschuldig, het gevaar is hier groot: er kan vloeistof binnendringen en het resultaat is waterschade, waarbij de Face ID als eerste defect kan raken. Als er een opening is, mag de iPhone niet meer in contact komen met vloeistof! Daarnaast komen er kleine stofdeeltjes binnen en worden de frontcamera’s of Face ID vuil. Ook dan kunnen er moeilijkheden ontstaan.

Fout 4013 iPhone-bootloop vanwege kapotte Face ID

Als er vocht in de iPhone komt, zelfs in de kleinste hoeveelheden, bijvoorbeeld door het douchen, kan dit ernstige gevolgen hebben. iPhone wordt plotseling uitgeschakeld en komt vast te zitten in een bootloop. Een bootloop is een terugkerende automatische herstart van de iPhone. Met andere woorden: alleen het Apple-logo wordt weergegeven en het apparaat start niet meer op. Bij een poging om te herstellen of te updaten via iTunes verschijnt foutmelding 4013. Normaal gesproken betekent dit, zoals bekend is uit andere foutgevallen of iPhones, dat de NAND van de mobiele telefoon defect is. Zo zou het geheugen van de iPhone defect zijn en zouden alle gegevens verloren gaan. 

Maar in het geval van een iPhone X of XS betekent de fout in de meeste gevallen eigenlijk dat de Face ID is beschadigd. Als je de flexkabel voor gezichtsherkenning die op het beeldscherm is aangesloten loskoppelt van het logic board en de iPhone op deze manier probeert op te starten, heb je misschien geluk. Lukt dit niet, dan is een update via iTunes aan te raden zodat er nog kans is op het ontvangen van de gegevens. Dit werkt meestal wel, de iPhone start correct op en de gegevens zijn er weer.

Update iPhone via iTunes zonder gegevensverlies

Het bijwerken van de iPhone zonder de gegevens te wissen gaat als volgt. Face ID is nog steeds losgekoppeld.

 1. Start iTunes op pc/laptop/Mac
 2. Verbind de iPhone met de computer met een kabel
 3. Zet de iPhone in de herstel- en update modus
  1. Druk kort op de plus knop. Laat meteen los
  2. Druk direct daarna kort op de min-toets. Laat meteen los
  3. Houd de aan / uit-knop rechtsboven ongeveer 20-30 seconden ingedrukt totdat het teken met de USB-kabel en het computersymbool op de iPhone verschijnen
  4. iTunes detecteert een iPhone in onderhoudsmodus. Druk op bijwerken
  5. iTunes downloadt de iPhone-updatesoftware. Afhankelijk van de internetsnelheid kan dit 5 minuten of bijvoorbeeld een uur duren. Het kan te lang duren en de iPhone verlaat de onderhoudsmodus. In dit geval moeten stappen 1-3 worden herhaald
  6. iTunes aktualisiert bzw. repariert die defekte iOS Software des iPhones. Das dauert ca. 10 Minuten
  7. De iPhone zou nu omhoog moeten vegen om Herstellen weer te geven. Omhoog scrollen
  8. Voer de huidige displaycode één keer in. Voer nogmaals in om te bevestigen
  9. Alles zou nu terug moeten zijn. Het is het beste om snel een back-up van gegevens te maken

Face ID-probleem oplossen

Natuurlijk moet je nu niet met een geopende iPhone rondlopen, maar dat zou wel gaaf zijn, want de binnenkant van de iPhone XS ziet er net zo mooi uit als elke andere iPhone. Afgezien van een grapje, zijn er verschillende mogelijke oplossingen.

Oplossing 1: Face-ID Flex volledig vervangen. Face ID werkt niet meer na de overstap. Luidspreker en oortje maar al.

Oplossing 2: verwijder het defecte onderdeel van de Face-ID Flex. Deze oplossing is de goedkoopste oplossing. De luidspreker en het oorstukje blijven intact na de reparatie. De Face ID-functie is na de operatie niet meer beschikbaar.

Oplossing 3: Vervang of repareer het defecte onderdeel op de Face-ID Flex. Deze oplossing is erg duur. Face ID werkt weer na de operatie. Deze oplossing is de duurste.

Het is beter om snel te handelen

Let dus goed op, want de iPhone is niet meer waterdicht met de opening! U bent van harte welkom om bij ons langs te komen zodat wij het voor u opnieuw kunnen lijmen. Dan zit hij in ieder geval weer stevig in het displayframe en is er minder kans dat stof en vuil erin komen en de Face ID beschadigen!

Buy iPhone X / XS Face ID kapot en fout 4013 Online

iPhone X / XS Face ID kapot en fout 4013 – Bij FixLab bieden wij met trots eersteklas reparatiediensten aan voor jouw Apple-apparaten. Additionally Waaronder MacBook, iMac en iPhone. Onze vakkundige technici staan klaar om ervoor te zorgen dat jouw gadgets de zorg krijgen die ze verdienen, snel en efficiënt. However Als het gaat om MacBook-reparatie. Additionally zit je bij ons goed. Although Of het nu gaat om een gebroken scherm. However Een slecht functionerend toetsenbord of een traagheidsprobleem. Moreover onze experts zijn uitgerust om elk probleem direct aan te pakken. Although Bovendien gebruiken we originele Apple-onderdelen. Furthermore Om ervoor te zorgen dat jouw MacBook weer als nieuw functioneert. Moreover Op dezelfde manier, als jouw iMac problemen geeft. Additionally hoef je je geen zorgen te maken. Although Onze technici hebben de expertise om een breed scala aan problemen te diagnosticeren en te repareren.

iPhone X / XS Face ID kapot en fout 4013

iPhone X / XS Face ID kapot en fout 4013 – Van het oplossen van softwareproblemen tot het oplossen van hardwareproblemen. Although We zijn toegewijd om jouw iMac weer in optimale staat te brengen. En laten we de geliefde iPhone niet vergeten. Additionally We begrijpen hoe essentieel jouw iPhone is voor however jouw dagelijkse leven. Of het nu gaat om een gebarsten scherm. However het vervangen however van de batterij of een softwarehik. Furthermore ons team is bedreven in het additionally omgaan met alle iPhone-modellen. Bovendien betekenen onze additionally snelle doorlooptijden. Furthermore Dat je niet lang zonder jouw vertrouwde apparaat hoeft te zitten. However Wat echter onderscheidt, is onze additionally toewijding aan klanttevredenheid. Additionally We bieden transparante prijzen, zodat je altijd weet wat je kunt verwachten, zonder verborgen kosten.

iPhone X / XS Face ID kapot en fout 4013

Similar Posts